Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Φωτόγραμμα: Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό




Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» παρουσίασε  στο Δημοτικό Σχολείο Ντίσσελντορφ προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μαθητές της  Δ΄ ,Ε΄ και Στ΄ (1-2) τάξης, παρακολούθησαν το πρόγραμμα:                 
    «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό»


 ΣΤΟΧΟΙ:
 Η δημιουργία υγειών σχέσεων μεταξύ των μαθητών,
1.Δημιουργία αισθημάτων σεβασμού για το διαφορετικό  2.Κατανόηση πως όλοι συμμετέχουν στον σχολικό εκφοβισμό, εφόσον το γνωρίζουν αλλά δεν το αναφέρουν σε δασκάλους, γονείς. 3.Οι ίδιοι οι μαθητές να συνεργάζονται με δασκάλους και γονείς .4.Ενημέρωση για όλες τις μορφές bullying και οι  αιτίες   5.Κατανόηση των βαθύτερων λόγων που μπορεί να οδηγηθεί ένα παιδί  στον σχολικό εκφοβισμό.6. Ενημέρωση των μαθητών για τρόπους που θα μπορούσαν να χειριστούν ένα ανάλογο περιστατικό αν τους συμβεί.



Οι μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά, κι έτσι βρήκαν μόνοι τους τις λύσεις για να αντιμετωπιστούν προβληματικές συμπεριφορές.




Η υπεύθυνη του προγράμματος εξηγεί τη διαδραστικότητά  του 






Εκπαιδευτικά προγράμματα - Δράσεις-  Φωτόγραμμα


 


Οι μαθητές της Α΄,Β΄και Γ’ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα:
«Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο»
ΣΤΟΧΟΙ:
Η καλλιέργεια αξιών όπως η αυτοεκτίμηση, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός.
H ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αγάπης για τον εαυτό του και τον συνάνθρωπο.Η ευαισθητοποίηση για την αποδοχή του διαφορετικού μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου